آخرین اخبار
کد مطلب: 91927
چهار تذکر رهبر انقلاب درباره مذاکرات هسته‌اي
تاریخ انتشار : 1394/01/11 09:38:29
نمایش : 2011
در اولين روز سال ۹۴، يکي از محورهاي بيانات رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوي، ذکر چهار نکته درباره مسئله‌ي مذاکرات هسته‌اي پيش رو بود....
به گزارش سلام لردگان، در اولين روز سال ۹۴، يکي از محورهاي بيانات رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوي، ذکر چهار نکته درباره مسئله‌ي مذاکرات هسته‌اي پيش رو بود. حضرت آيت‌الله خامنه‌اي ضمن بيان اين نکات به پيام نوروزي رئيس جمهور آمريکا که ملت ايران را به پذيرفتن زورگويي‌هاي طرف آمريکايي دعوت کرده بود نيز پاسخ دادند.
* ۱. آمريکا به مذاکرات هسته اي بسيار احتياج دارد
اوّلاً در زمينه‌ي مسائل هسته‌اي، دشمنان ما که طرف مقابل ملّت ايران قرار دارند – که عمده هم آمريکا است – اينها دارند با تدبير و سياست‌گذاري حرکت ميکنند. اين را ما کاملاً توجّه داريم، ميفهمند که دارند چه‌کار ميکنند؛ آنها به اين مذاکرات احتياج دارند، آمريکا به مذاکرات هسته‌اي بسيار احتياج دارد. اين اختلافاتي هم که مي‌بينيد در بين آمريکايي‌ها هست، سناتورهاي آمريکا يک‌جور، دولت آمريکا يک‌جور، اين معنايش اين نيست که اينها به اين مذاکرات نيازمند نيستند؛ نه، آن جناح مقابل دولت، مايل است امتيازي را که در اين مذاکرات وجود دارد، به نام حريفش که حزب دموکرات است ثبت نشود؛ دنبال اين هستند. به اين مذاکرات احتياج دارند و اين مذاکرات را براي خودشان لازم ميدانند امّا ابراز استغنا ميکنند.
در همين پيام نوروزي رئيس‌جمهور آمريکا متأسّفانه حرفهاي غير صادقانه‌اي وجود داشت. بااينکه نسبت به ملّت ايران علي‌الظّاهر اظهار دوستي ميکنند امّا انسان کاملاً و بروشني درمي‌يابد که اين اظهارات صادقانه نيست. يکي از حرفها اين بود که در ايران کساني هستند که با حلّ ديپلماتيک مسئله‌ي هسته‌اي موافقت ندارند؛ اين را او ميگويد. ميگويد در ايران کساني هستند که نميخواهند مسئله‌ي هسته‌اي با مذاکرات ديپلماسي حل‌وفصل بشود؛ اين دروغ است؛ در ايران هيچ‌کس نيست که نخواهد مسئله‌ي هسته‌اي حل بشود و با مذاکرات حل بشود. آنچه ملّت ايران نميخواهند عبارت است از قبول تحميل‌ها و زورگويي‌هاي آمريکا؛ اين را نميخواهد. آنچه ملّت ايران در مقابل آن مقاومت ميکند قبول زورگويي‌هاي طرف مقابل است. طرف مقابل ميگويد بياييد مذاکره کنيم و شما حرفهاي ما را موبه‌مو قبول کنيد؛ اين را ميگويد. ملّت ايران در مقابل اين ايستاده است و يقيناً نه مسئولين ما، نه هيئت مذاکره‌کننده و پشت‌ سرِ آنها ملّت ايران، مطلقاً اين را قبول نخواهد کرد.

* ۲. مذاکره با آمريکا صرفا در قضيه هسته‌اي است و لا غير
نکته‌ي دوّم در مورد مسائل هسته‌اي اين است که اين مذاکراتي که امروز در جريان است که با دولتهاي اروپايي و با آمريکا مذاکره ميکنند، مذاکره‌ي با آمريکا صرفاً در قضيّه‌ي هسته‌اي است و لاغير، اين را همه بدانند. ما درباره‌‌ي مسائل منطقه‌اي با آمريکا مذاکره‌اي نميکنيم؛ هدفهاي آمريکا در مسائل منطقه‌اي، درست نقطه‌ي مقابل هدفهاي ما است. ما در منطقه امنيّت و آرامش ميخواهيم، تسلّط ملّتها را ميخواهيم؛ سياست آمريکا در منطقه ايجاد ناامني است. شما به مصر نگاه کنيد، به ليبي نگاه کنيد، به سوريه نگاه کنيد! دستگاه‌هاي استکباري و در رأس آنها آمريکا، درمقابل بيداري اسلامي‌اي که به‌وسيله‌ي ملّتها به‌وجود آمد، يک ضدّ حمله را شروع کردند که هنوز ادامه دارد و ملّتها را در منطقه دارد بتدريج بدبخت ميکند؛ هدف آنها اين است؛ اين درست نقطه‌ي مقابل هدفهاي ما است. ما نه در مسائل منطقه‌اي، نه در مسائل داخلي و نه در مسئله‌ي تسليحات، با آمريکا مطلقا صحبت و مذاکره‌اي نداريم؛ مذاکره، صرفاً در قضيّه‌ي هسته‌اي است و اينکه ما در موضوع هسته‌اي با روش ديپلماسي چگونه ميتوانيم به نتيجه برسيم.

* ۳. رفع تحريم‌ها جزو موضوعات مذاکرات است؛ نه نتيجه مذاکرات
نکته‌ي سوّم؛ اينکه آمريکايي‌ها تکرار ميکنند که «ما قرارداد با ايران ميبنديم، بعد نگاه ميکنيم ببينيم اگر به قرارداد عمل کردند تحريمها را برميداريم» اين حرف حرف غلط و غير قابل قبولي است؛ اين را ما قبول نداريم. رفع تحريمها جزو موضوعات مذاکره است، نه نتيجه‌ي مذاکرات؛ آن کساني که دست‌اندرکار هستند، فرق اين دو را بخوبي ميفهمند. اين يک خدعه‌ي آمريکايي است که ميگويند قرارداد ميبنديم، نگاه ميکنيم به رفتارها، بعد تحريمها را برميداريم! اين‌جوري نيست؛ همين‌طور که مسئولين ما صريحاً گفته‌اند و رئيس‌جمهور محترم صريحاً گفت، رفع تحريمها بايد بدون هيچ فاصله‌اي در هنگام رسيدن به توافق انجام بگيرد، يعني رفع تحريم جزء توافق است نه چيزي مترتّب بر توافق.

* ۴. تصميمات ايران در مذاکرات هسته‌اي بازگشت‌ناپذير نيست يک نکته‌ي ديگر؛ آمريکايي‌ها تکرار ميکنند که ايران بايستي در تصميم‌هايي که ميگيرد و چيزهايي که قبول ميکند، بازگشت‌ناپذيري‌اي وجود داشته باشد؛ اين را ما قبول نداريم. اگرچنانچه طرف مقابل ميتواند به هر بهانه‌اي باز هم تحريمها را عليه ملّت ايران برقرار کند، هيچ وجهي ندارد که هيئت مذاکره‌کننده‌ي ما بپذيرد و کاري انجام بدهد که اين کار برگشت‌ناپذير است؛ به‌هيچ‌وجه، اين يک صنعت مردمي است، يک صنعت بومي است، متعلّق به مردم است، دانش آن و فنّاوري آن مال مردم است، بايد پيش برود؛ اين پيشرفت جزء ذات هر صنعت و فنّاوري است. آنها بحث بمب اتم را پيش ميکشند، خب خودشان هم ميدانند که ما دنبال سلاح هسته‌اي نيستيم امّا اين را يک بهانه‌اي قرار داده‌اند براي فشار آوردن بر ملّت ايران. ما در اين مذاکرات به همه‌ي تعهّدات بين‌المللي پايبند بوديم، ما در اين مذاکرات به تعهّدات اخلاق سياسي-اسلامي پايبند بوديم، ما نقض عهد نکرديم، ما دو جور حرف نزديم، ما تلوّن به‌خرج نداديم؛ نقطه‌ي مقابل و طرف مقابل ما آمريکايي‌ها هستند، عهدشکني کردند، تلوّن در آراء نشان دادند، تقلّب نشان دادند، رفتار آنها يک رفتاري است که براي ملّت ما مايه‌ي عبرت است؛ آن کساني هم که در درون مجموعه‌ي روشنفکري کشور هنوز ملتفت نبودند که طرف مقابلشان – آمريکا – کيست، خوب است نگاه کنند به اين مذاکرات و بفهمند با چه کسي مواجهند و آمريکا امروز در دنيا چه دارد انجام ميدهد.

منبع: خبرگزاري بسيج،
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس